четвер, 17 жовтня 2013 р.

Громадська ліга Україна-НАТО провела семінар у Сімферополі


17 жовтня у місті Сімферополі за ініціативи  громадської ліги Україна-НАТО відбувся семінар «Гендерна культура в сфері безпеки».

За словами організаторів, головна мета семінару полягала в аналізі гендерного стану, що склався в секторі безпеки України, розробці рекомендацій щодо покращення гендерної політики та практики в силових структурах та формування пропозицій до Річної Національної програми співробітництва України з НАТО на 2014 рік в частині забезпечення прав людини в сфері гендерної рівності.

Захід пройшов за участю військовослужбовців Сімферопольського гарнізону, представників громадських організацій та медіа.

Спікерами виступили: голова Громадської ліги Україна-НАТО Сергій Джердж, начальник відділу військово-соціальної роботи Головного управління по роботі з особовим складом полковник Віталій Голота, доцент кафедри телебачення і радіомовлення Інституту журналістики КНУ ім. Шевченка Ольга Гресько, а також віце-президент Атлантичної ради України Олег Кокошинський.

Під час семінару розглядалися наступні питання:
-         законодавчі аспекти забезпечення гендерної політики в сфері безпеки;
-         забезпечення гендерної рівності, практичні аспекти;
-         гендерний підхід у миротворчих і військових операціях;
-         жінки як провідники безпекових стратегій та ідей;
-         програми НАТО «Жінки, мир і безпека» та військово-цивільного співробітництва;
-         гендерний фактор НАТО. Який вплив це справляє на імідж НАТО?
-         запобігання та врегулювання конфліктів шляхом залучення жіночої складової, на прикладі місій НАТО та миротворчих операцій.

Учасники семінару отримали інформаційні матеріали щодо співробітництва України з НАТО та літературу щодо діяльності Північноатлантичного альянсу.




















(фото Світлани Єрещенко)

Немає коментарів:

Дописати коментар