четвер, 6 березня 2014 р.

Погляд з окупованого Криму

Так, я живу в окупованому Криму, впритул дивилася на російських бойовиків, і на собі відчуваю те, що відбувається, але їхати нікуди не збираюся. бо це мій дім. Крим- це Україна. На мою особисту думку, якби Україна була би членом НАТО, то Росія не вела би себе так зухвало та агресивно, тож ці всі події дають нам зрозуміти, що треба активізувати інтеграцію до євроатлантичної спільноти, Україна має бути у НАТО - від цього, і тепер це зрозуміло усім, залежить наша безпека.
Зараз увесь світ слідкує за ситуацією у Криму, напруга посилюється, поки російські війська окуповували Крим і заблокувували стратегічні об’єкти, наші депутати перейшли до активної фази своїє злочинної змови і сьогодні вже ухвалили рішення про входження Криму до складу Росії, оголосили українські війська у Криму окупантами. (!)
Але. Не слід говорити про те, що більшість кримчан це підтримує. Є якісь частини, які підтримують, але є й противники цього. Активніші зараз - жінки - різного віку та національностей, які проводять свої мирні акції та об’єдналися у рух "Жінки Криму за мир". Я беру участь в цьому русі та приходжу на акції - так ми висловлюємо свою позицію- підтримку українським військовим, які вірні присязі, протестуємо проти війни. Про акції можете почитати і подивитися фото- за цими посиланнями: http://krymtatar.in.ua/krimski-zhinki-vistupayut-proti-vijni-foto/http://krymtatar.in.ua/bahchisarajtsi-pidtrimuyut-ukrayinskih-vijskovih/http://krymtatar.in.ua/krimchanki-pidtrimali-vijskovih-u-bahchisarayi/,
Хочеться відзначити, що важливою також є і позиція кримськотатарської спільноти. Експерти кажуть, що саме витримка та виваженість кримських татар запобігла кровопроліттю та катастрофі на півострові. Попри намагання підкупити кримських татар з боку кримських сепаратистів, провідники Меджлісу виступають проти окупації, не визнають рішення Верховної Ради Криму щодо оголошення лідера "Російської єдності" Сергія Аксьонова головою Ради міністрів Криму, про входження Криму до складу Російської Федерації та призначення всекримського референдуму з цього питання, але - постійно закликають до спокою, закликають не виходити на мітинги, бо можуть бути вчинені провокації, і це призведе до непоправимих наслідків. Сьогодні голова Меджлісу Рефат Чубаров закликав усіх кримчан бойкотувати референдум, і звернувся до світової спільти з проханням реагувати і ввести миротворців ООН на півострів.
І дійсно, кримськотатарська спільнота, відкрито зараз не вдається до якихось дій. Але... у середині - суцільне несприйняття рішень кримського парламенту, небажання жити у Росії, міцніють протестні настрої. Створена чітка комунікаційна структура, і за необхідністю кримські татари можуть будь-якої миті мобілізуватися. Будемо сподіватися, що до цього не дійде... Сподіватимемоcя, що міжнародна спільнота активно реагуватиме на ситуацію у Криму.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар