пʼятницю, 7 березня 2014 р.

Кримчани виступили за мир та єдність України

7 березня біля пам’ятника Тараса Шевченка в Сімферополі відбулась мирна акція “За мир – за єдність України”

В акції взяли участь кілька сотень осіб, зокрема, активісти рухів “Євромайдан-Крим”, “Жінки Криму за мир”, у тому числі й представники кримськотатарської спільноти, національно-демократичних організацій, Всекримської української ради, громадськості.
На початку заходу відбувся молебень за мир і спокій кримчан, після чого активісти на знак збереження миру випустили у небо голубів. Учасники акції тримали українські та кримськотатарські прапори, білі повітряні кульки, скандували: “Ні війні!”, “Ні сепаратизму!”, “Крим- це Україна”, тощо.
“Ми проти того, що відбувається зараз у Криму, проти бандитського захоплення влади, проти захоплення російськими військами аеропортів, військових частин. Це грандіозний масштабний злочин проти України… Я кримська татарка. Я живу у себе на Батьківщині, маю український паспорт та міняти його не збираюся!”, – сказала порталу “Кримськотатарське питання online” учасниця акції Зарема Челенгір.
Попри дощ, ті що зібралися, певний час не розходилися, обговорювали ситуацію, що склалася, співали українські народні пісні.
Багато з присутніх висловлював сподівання на те, що міжнародна спільнота допоможе у подоланні кризи у Криму. http://krymtatar.in.ua/krimchani-vistupili-za-mir-i-yednist-ukrayini-foto/

Немає коментарів:

Дописати коментар