середу, 12 березня 2014 р.

Джемілєв поспілкувався з Путіним

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв і президент Росії Володимир Путін провели 30-хвилинну телефонну розмову щодо ситуації в Криму та в Україні у цілому.

За інформацією помічника депутата Лілі Муслімової, розмова відбулась 12 березня після зустрічі Мустафи Джемілєва з першим президентом Республіки Татарстан, державним радником Татарстану Мінтимером Шаймієвим.
Народний депутат України Мустафа Джемілєв як представник кримськотатарського народу виклав свою точку зору Президенту Росії Володимиру Путіну про ситуацію в Криму і озвучив свої побоювання про непередбачувані дії з боку сепаратистських налаштованих груп стосовно населення Криму, і в результаті чого, найбільш постраждалою стороною можуть виявитися кримські татари. 
Володимир Путін запевнив, що зробить все від нього залежне, щоб ніхто не постраждав і також озвучив свою версію розвитку подій в Україні. За словами Мустафи Джемілєва, глава Росії зазначив, що не має наміру виправдовувати політику Януковича.
У перебігу розмови, Володимир Путін також висловив думку, що остаточне рішення про те, що робитиме Росія, визначиться після того, як пройде референдум 16 березня в Криму, на що народний депутат України Мустафа Джемілєв відповів, що референдум точно не буде визнаний Україною і світовим співтовариством.
Крім того, Мустафа Джемілєв озвучив Володимиру Путіну факти беззаконня з боку представників так званої самооборони в Криму і російського військового контингенту щодо до кримських татар. У відповідь Володимир Путін відповів: «Нехай тільки спробують».
На закінчення телефонної розмови, Володимир Путін запропонував Мустафі Джемілєву продовжити діалог, в якому контактною особою виступить Мінтимер Шаймієв.

Немає коментарів:

Дописати коментар